שולחנות קקל
שולחנות קקל מגיעים בשלל של עיצובים ומידות ואפשר להתאים אותם על פי הצרכים. קיבוע של שולחן קקל אל הקרקע עוזר לנו ליהנות מפתרון בהתאמה מלאה, משולחן יציב ובטוח יותר. קיבוע השולחן עוזר לשמור עליו גם לאורך זמן, ולנו – לקבל את התמורה המלאה בעבור ההשקעה.
אצלנו, בפסים ריהוט גן, תמצאו דגמים רבים של שולחנות קקל, שאותם ניתן לקבע בקלות ובמהירות אל הקרקע, כך שישרתו אתכם כהלכה לאורך שנים. את הקיבוע נוכל לבצע עבורכם, בעת שליחת השולחן אליכם.
שולחן קקל – כל מה שחשוב וכדאי לכם לדעת עליו
עתה, כשהבנו שהוא נפוץ כל כך, כדאי גם ללמוד קצת יותר עליו. שולחן קקל של פסים עשוי מעץ אורן פיני מהוקצע, הידוע באיכותו הגבוהה. השולחן בנוי משני חלקים עיקריים: פלטת השולחן עצמה והמושבים, המחוברים אליה.
ניתן למצוא שולחנות קקל בתוספת של משענת גב ויש גם את אלה, הכוללים פתרון הצללה בתצורת גגון מסוגנן. בדרך כלל שולחנות הקקל יתאימו לבין 6 עד 10 אנשים ואף יותר (תלוי, כמובן, במידות השולחן).
שולחנות קקל בשטחים ציבוריים
אחד היתרונות הבולטים של שולחנות הקקל הוא האפשרות למקם אותם כמעט בכל מקום שרוצים. את שולחנות הקקל נראה במוסדות חינוך רבים, כמו בתי ספר וגם גנים והם ישרתו כהלכה את התלמידים ואת ילדי הגן בשעת ההפסקה או כשמתקיימים שיעורים בחלקו החיצוני של אותו מוסד לימודי.
שולחנות הקקל מספקים גם מענה מצוין למפעלים והם זמינים לעובדים בשעת הפסקת הצהריים שלהם או בכל זמן שירצו לפני, בזמן וגם לאחר שעות העבודה. שולחנות כאלה נמצא בלא מעט בתי עסק ובעיקר בכאלה שאליהם מגיע קהל. מסעדות ובתי קפה רבים משתמשים בשולחנות קקל מסוגננים בחלקם החיצוני ונעזרים בהם כפתרון ישיבה משלים בתקופות בהן מזג האוויר מאפשר ישיבה בחוץ.
קיבוע שולחנות קקל – האם זה הכרחי
קיבוע שולחן קקל איננו בגדר חובה וגם אם השולחן איננו מקובע אל הקרקע, הרי שיספק את הנוחות ואת היציבות שלהן זקוקים. יחד עם זאת, הדבר מומלץ ולו כדי לשמור על השולחן לאורך זמן ולנצל את היתרונות הרבים שמציע הקיבוע עצמו.
שולחן קקל מקובע אל הקרקע לא יזוז ולכן יציע רמת בטיחות גבוהה מהרגיל ליושבים סביבו. הדבר חשוב במיוחד כשמדובר בילדים קטנים וגם בבעלי צרכים מיוחדים, לרבות נכים. שולחן שמקובע אל הקרקע גם לא ייגנב, שכן לא ניתן יהיה להזיז אותו ממקומו.
איך מקבעים שולחן קקל
אם אתם רוצים לדעת איך מקבעים שולחן קקל תשמחו וודאי לגלות שמדובר בכמה צעדים פשוטים ומהירים, שלא מצריכים מכם הוצאות כספיות גבוהות. תוכלו לעשות זאת בעצמכם, אך מומלץ לתת לבעל המקצוע לבצע זאת עבורכם. ניתן לקבע את שולחנות הקקל לכל סוגי הקרקע אך תהליך הקיבוע שונה מרצפה לרצפה.
קיבוע לרצפה קשה
א. קיבוע השולחן אל משטחי אספלט, בטון, אבנים משתלבות או רצפת עץ.
קיבוע זה יתבצע בעזרת זוויות ברזל, המוצמדות ישירות אל רגלי השולחן ואל הקרקע עצמה (4 זוויות ברזל, 4 בורג גמבו ו-16 ברגי עץ).
עלות החומרים הללו הינה בין 40 -60 ₪ לכל שולחן, לא כולל עבודה (תוכלו אתם בעצמכם לבצע את הקיבוע או להיעזר בנו לשם כך).
✔ פטישון.
✔ מברגה.
✔ פטיש.
✔ מפתח ראצ'ט 13 מ"מ.
- הציוד הנדרש לצורך הקיבוע:
✔ 4 זוויות ברזל (שימו לב שהחור הגדול בזווית מספיק גדול לקוטר הג'מבו)
✔ 4 ברגי ג'מבו 5/16.
✔ 16 ברגי סיבית 4x40.
שלבי הקיבוע
- מיקום השולחן במקום שתרצו לקבע אותו.
- מיקום זוויות הברזל (עדיף למקם אותם בצד הפנימי של שולחן הקקל)
- קדחו בדיוק בחור הזווית (ברצפה) בעזרת מקדח 11 מ"מ (תואם לג'מבו 5/16)
- יש לדפוק את הגמבו לרצפה ולחזק אותו בעזרת מפתח הראצט (מפתח 13 התואם לגמבו 5/16)
- יש להבריג את ברגי העץ לרגל השולחן.
- כעת יש לבצע פעולה זו על כל רגלי השולחן.
- ברצפת עץ אין צורך בגמבו, ניתן לקבע את זווית הברזל לעץ באמצעות ברגי עץ בלבד.
קיבוע לרצפה רכה
ב. קיבוע לאדמה, לדשא סינטטי או לחול:
- בעזרת רגל שולחן ארוכה, שמבוטנת אל האדמה. לשם כך יש להשתמש ברגל מוארכת יותר (מיוצרת על ידי היצרן עצמו) ושק בטון. (את החלק המבוטן באדמה חובה לצבוע לפני בזפת על מנת למנוע ריקבון). עלות חומרים, כולל רגל מוארכת על ידי היצרן, הינה בין- 180 - 150 ₪, לא כולל עבודה.
- שימוש בפרזול, המוצמד לרגלי השולחן ואז מקובע לאדמה (4 זוויות קיבוע, שק של בטון, ברגי עץ).
עלות חומרים כוללת – כ-120 ₪, לא כולל עבודה.
בשיטת קיבוע זו יש לחפור באדמה בעומק של לפחות 50 ס"מ ובקוטר 25 ס"מ, להכניס את רגל השולחן המוארכת או אלמנט הברזל ולצקת בטון לאדמה. חשוב לפלס את השולחן אחרי יציקת הבטון.
אנו מזמינים אתכם להתרשם מקטלוג שולחנות הקקל שלנו באתר וכמובן שאנו פה בשבילכם עבור כל שאלה, התייעצות ועזרה בקיבוע שולחנות קקל.